Izolatii exterioare si interioare
Locuinta ta are nevoie de izolare termicã interioarã si exterioarã, ambele fiind avantajoase atât în timpul verii, cât si în sezonul rece. Acestea reprezintã adevãrate standarde în sectorul constructiilor si alcãtuiesc cele mai importante etape ale proiectelor de renovare a clãdirilor.
Izolarea termicã de interior – Ce avantaje oferã?
Atunci când este efectuatã corect, utilizând cele mai bune materiale si în conformitate cu nevoile locuintei tale, izolarea termicã interioarã a locuintei prezintã numeroase avantaje:
– Economie de energie – O bunã izolatie de interior asigurã mentinerea constantã a temperaturii si eliminã pierderile de energie. Astfel, costurile de întretinere si cele aferente consumului de gaz sunt considerabil reduse.
– Sporirea confortului – O temperaturã constantã în interior este necesarã pentru asigurarea confortului locatarilor, atât vara, cât si în sezonul rece.
– Protejarea peretilor si a sãnãtãtii – Atunci când peretii unei locuinte sunt izolati corect, scade riscul de aparitie a infiltratiilor de apã. Astfel, scade riscul de aparitie a mucegaiului sau a igrasiei, care au efecte nocive asupra sãnãtãtii.
Izolarea termicã exterioarã are, la rândul sãu, numeroase avantaje care tin de confortul locatarilor si de eficienta energeticã a spatiului locuit:
– Reducerea costurilor de întretinere – Prin realizarea unei izolatii termice corecte a locuintei, asiguri confortul higrotermic necesar atât vara, cât si iarna. Astfel, nu va mai fi necesar sã mentii aerul conditionat sau centrala pornite timp îndelungat si vei reduce considerabil consumul de energie.
– Îmbunãtãtirea inertiei termice a peretilor – Atunci când sunt izolati corespunzãtor, peretii exteriori ai locuintei devin rezistenti la modificãrile de temperaturã. Acestia vor rãmâne reci vara si vor distribui cãldurã iarna, iar tu vei observa reduceri considerabile în cazul facturilor de gaz si curent.
– Reducerea gradului de umezealã din structura casei – Atunci când nu sunt izolati corespunzãtor, peretii sunt predispusi riscului de creare a excesului de umezealã în locuintã. Prin izolare corespunzãtoare, elimini acest risc si efectele acestuia precum aparitia mucegaiului, confruntarea cu igrasia, aparitia acarienilor si dezvoltarea mirosurilor neplãcute.
– Sporeste gradul de izolare fonicã a locuintei – Oricât de linistitã ar pãrea zona în care locuiesti, te vei confrunta inevitabil cu efectele neplãcute ale zgomotelor din exterior. Izolarea termicã exterioarã, realizatã corect, va spori gradul de izolare fonicã a spatiului locuit. Astfel, tu te vei putea bucura, în liniste, de timpul petrecut cu familia si de orarul de odihnã preferat.